Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
Malzemeler
1 çay bardağı tel şehriye 1 su bardağı haşlanmış nohut 4 su bardağı sıcak su 1 patates 1 havuç 1 kapya biber 1 yeşil biber Tuz Köfte için ; 100 gram yağsız dana kıyma Karabiber Tuz Şehriyeyi kavurmak için ; 2 yemek kaşığı sıvı yağ Terbiyesi için ; 3 su bardağı yoğurt 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 yumurta Yoğurdu çözdürmek için ; 2 su bardağı su Üzeri için ; 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber Hazırlanışı Köfte malzemesini karıştırıp yoğurarak küçük köfteler hazırlıyoruz. Yağ ve şehriyeyi tencereye alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika kavurarak küçük doğranmış patates, havuç ve haşlanmış nohutu ilave ediyoruz. Birkaç dakika kavurup sıcak su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Terbiyesi için malzemeleri kısık ateşte çırparak kaynatıyoruz. Çorbaya ekleyip 10 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. (çorbanın kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz koyuysa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. ) Pişen çorbayı kaseye alıp üzerine kızdırdığımız tereyağ ve pulbiberini gezdiriyoruz. Servise hazır |
![]() |
![]() |
Cevapla |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|