Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı bulgur 2 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı nane 2 diş sarımsak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 2 litreye yakın sıcak su HAZIRLANIŞI » Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz. Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım. » Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim. » Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım. » Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım. » Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir (yaklaşık 30-40 dakika sürecektir). » Ezogelin çorbasının püf noktaları ve lezzet önerileri: Sıcak suyun bir kısmını tavuk ya da kemik suyu olarak ekleyebilirsiniz. » Çorbamız çok daha lezzetli olacaktır. » Çorbamızın lezzetini artırmak için bakliyatları bol su ile güzelce yıkayalım. » Dilerseniz yarım çay kaşığı kadar kimyon ile çorbanızı lezzetlendirebilirsiniz. » Biber salçası yerine yarısını ya da tamamını domates salçası olarak da kullanabilirsiniz. » Düdüklü tencere kullanmayacaksanız eğer çorbamızı aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte çorba pişene kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. » Ezogelin çorbası kaç dakikada pişer? derseniz eğer düdüklü tencerede 20 dakika da servis edebilir, Normal tencerede 40-45 dakika sürecektir. |
![]() |
![]() |
Cevapla |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|