Alt 21.06.22 #1
*********takimlideri
admin
SivasLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2021
Mesajlar: 3.296
Standart Kelle Paça Çorbası

Kelle Paça Çorbası Malzemeleri

1 kilo kelle eti (düdüklüde haşlanıp ayıklanmış)
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1, 5 veya 2 litre su (yoğun bir tadı olsun isterseniz haşlama suyundan da kullanabilirsiniz)



Kelle Paça Çorbası Yapılışı

1.Unu tereyağında kavurarak çorbanın yapımına başlıyoruz.
2.Çırpma teli yardımıyla suyunu azar azar ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
3.Bir kasenin içinde yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu çırpıyoruz.
4.Kaynayan sudan da bir kepçe ilave edip tencereye azar azar ve çırparak döküyoruz.
5.Haşlanıp ayıklanmış kelle etini ve ezilmiş sarımsağı ilave edip bir iki taşım kaynatıyoruz,son olarak tuzunu ilave ediyoruz. Ve lokantada içtiğiniz kelle paçayı aratmayacak çorbanız hazır. Afiyet olsun.
SivasLı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile CevaplaAlıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 01:52

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Navbar with Avatar by Motorradforum
 
Copyright © 2023 - Tasarim By Orhan