Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı 2 çay bardağı süt (sıcak) 5 adet büyük boy domates 2 yemek kaşığı un 4 su bardağı sıcak et suyu Servisi için 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) Nasıl Yapılır? 1.1 yemek kaşığı tereyağı'nı bir tavada eritin. 2.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağı'nda kavurun. 3.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. 4.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin. Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı süt'ü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. 5.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. 6.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peynir ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
Cevapla |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|