Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
MALZEMELER
1 çay bardağı nohut 1 su bardağı gendime Yarım kg yoğurt 8 su bardağı su Tuz, karabiber Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı Pul biber, nane YAPILIŞI Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın. Nohudun suyunu süzün ve gendimenin içine katın. İki taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yoğurdu ayrı bir kasede çırpın ve 1 su bardağı suyla açın. Ilınmış nohutlu karışımın içine yavaşça ilave ederek bir yandan da karıştırın. Diğer taraftan üzeri için pul biberi tereyağında yakıp, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip soğuk olarak servis yapın. PÜF NOKTASI Gendime, ezilerek kırılan buğday ya da arpa. Yöresel malzemeler satan dükkanlarda bulabilirsiniz. alıntı |
![]() |
![]() |
Cevapla |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|