CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu

Geri git   CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu > Genel Kültür Sanat Forumu > Yemek Tarifleri > Pasta Börek Tarifleri


Yeni Konu Aç Cevapla  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 2 Hafta önce   #1
*********takimlideri
admin
 
SivasLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2021
Mesajlar: 3.357
Standart IspanakLı PeynirLi KoL Böreği Tarifi

IspanakLı PeynirLi KoL Böreği Tarifi

ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ TARİFİ

Ispanaklı peynirli kol böreği malzemeler

Hamuru için;

7,5 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;

1 kg ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase lor peyniri
1 adet yumurta
Pul biber, karabiber

Araları ve üzeri için;

Sıvı yağ

Ispanaklı peynirli kol böreği yapılışı

Hamur yoğurma kabına ılık suyu, tuzu, sirkeyi ve sıvı yağı alıp karıştırın. Daha sonra unu da azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.

İç harcı için 1 kg ıspanağı güzelce yıkayıp doğrayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elle iyice yoğurarak ıspanağın sönmesini sağlayın.

1 kase peynirin içerisine 1 adet yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Bu karışımı da ıspanağın üzerine ilave edin. İçerisine pul biber ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve iç harcı hazır hale getirin.

Yoğurulan hamuru hafif unlanan tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra 7 eşit bezeye ayırın. Hazırlanan hamurları unlanan tepsiye alıp üzerine nemli bir bez kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin. Bezeleri unlanan tezgahta merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra unlanan tabağa açılan hamuru alıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Diğer hamurları da aynı şekilde açıp aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste dizin. Tüm hamurları da bu şekilde üst üste dizdikten sonra üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin. Şimdi açılmış olan hamurları tek tek tezgahta kenarlarından çeke çeke açabildiğiniz kadar ince bir şekilde büyütün. Hamurun bir kenarına hazırlanan ıspanaklı harçtan koyup daha sonra rulo şeklinde sarın. Uzun ruloyu da kol böreği şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Cadı Forum

SivasLı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil