CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu

Geri git   CadiForum - IRC Forum ve Bilgi Paylaşım Forumu > Sunucular Özel Forumu > Siyahinci.Net & Cilek Fm > Siyahinci.Net Paylaşımlar


Yeni Konu Aç Cevapla  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 6 Gün önce   #1
SiyahinCi.Net
Moderator
Moderator
 
SiyahinCi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2022
Mesajlar: 133
Standart FIRINDA PATETESLİ MİSKET KÖFTE

FIRINDA PATETESLİ MİSKET KÖFTE

Fırında Patetesli Misket Köfte Malzemeleri
Patatesli Misket Köfte, yapılışı oldukça kolay ve çok lezzetli olan misket köfte ana yemeklerden biridir . Özellikle çok da doyurucudur misket köfte. Bence en yakın zamanda misket köfte denemelisiniz. Patates ve misket köfte bir arada severler kaçırmasın.

Patatesli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler:
250 gr dana kıyma

5 çorba kaşığı ince bulgur

1 çorba kaşığı un

1 tane soğan

Tuz

1 tane yumurta

Karabiber

Kimyon

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1,5 çorba kaşığı salça

3 tane patates

Patatesli Misket Köfte Tarifi Yapılışı:
Öncelikle misket köfte hazırlıyoruz. Bunun için kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Ardından üzerine bulgur, un ve yumurtayı ekliyoruz. Soğanı soyup, rendeliyoruz ve ekliyoruz. Sonrasında sevdiğimiz miktarlarda tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz. Tüm malzemeler iyice birbirlerine geçene kadar yoğurup, harcımızı hazır ediyoruz.

Harcımız hazır olduktan sonra küçük parçalar alıp, yuvarlıyoruz ve misket köfte şeklinde yapıyoruz. Bir tepsiye un serpiyoruz ve yaptığımız köfteleri içine atıyoruz. Tepsiyi sallayarak her yerlerinin unlanmasını sağlıyoruz.

Misket köfte hazır olduktan sonra patatesleri soyuyoruz ve küp küp doğrayarak hazır ediyoruz.

Sonra tencereye sıvı yağı koyuyoruz. Sonra da salçayı ilave edip, karıştırarak kavuruyoruz. Salçanın kokusu çıkınca patatesleri de ilave edip, 2-3 dakika daha kavuruyoruz.

Ardından patateslerin üzerini iki üç parmak geçecek şekilde sıcak su ekliyoruz. Suyumuz iyice kaynayınca köftelerimizi de yavaş yavaş tencereye bırakıyoruz. Tuzunu da sevdiğimiz gibi ayarlıyoruz. Yalnız dikkatli atın. Çünkü köfteleri yaparken de kullandık.

Ardından kısık ateşte ara sıra kontrol ederek ve gerekirse de su ekleyerek, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra da kapağı kapalı olarak biraz dinlendirip, sıcak olarak servise sunuyoruz misket köfte hazır. Afiyet olsun.https://www.siyahinci.net/inci-farki...-misket-kofte/
Cadı Forum

SiyahinCi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil